De kracht van een verhalende tekst hangt niet af van het verhaal zelf, maar van wat volgt op wat.
 
Joseph Brodsky (1940 – 1996)

 

Een schrijfcoach begeleidt (beginnende) schrijvers. Met een individueel, op maat toegesneden traject. In overleg zal dat één of meer van de onderstaande zaken bevatten:

 

manuscriptbegeleiding
Aan de hand van verschillende verhaalelementen (personages, thematiek, plot, dialoog, perspectief, spanning, stijl, tijd en ruimte) wordt de ingestuurde tekst bekeken en van opbouwende kritiek en aanwijzingen voorzien. Het contact zal voornamelijk per e-mail plaatsvinden.

 

individuele biografische schrijfcoaching
Begeleiding van idee tot boek. De persoonlijke kennismaking tijdens het intakegesprek is belangrijk voor dit meer intensieve traject. De vorm en de frequentie worden aan de hand van het idee of een (deel van de) ingestuurde tekst besproken. Naast alle facetten die bij manuscriptbegeleiding en tekstredactie aan de orde komen, zal de stimulerende feedback mogelijk soms ook bestaan uit vragen die de attitude van de (aspirant) schrijver raken.

 

tekstredactie
Bij de redactie van een tekst wordt er vooral gekeken naar grammatica en stijl, alinea-indeling, overbodige herhalingen, inconsequente details. Spelling en interpunctie worden waar nodig gecorrigeerd. Ook zeer aan te raden voor wie in eigen beheer wil uitgeven.