Een leven zonder zelfonderzoek is geen leven voor een mens.
 
Socrates (470 – 399 v. Chr.)

 

Het oermanuscript is een bekend fenomeen. Deze bundeling fragmenten en eerste versies van een pril verhaal ligt soms decennia in een la. Vele jaren en romans later blijkt hoe subtiel oeuvre en biografie verweven zijn; de thematiek van de inmiddels gevestigde auteur schemert door dit jeugdwerk heen en maakt publicatie alsnog interessant.

Het oermanuscript bevat de sleutel tot het oeuvre en de schrijver.

 

Iedereen heeft een oermanuscript. De kunst is om het te ontdekken. Dus in deze cursus autobiografisch schrijven onderneem je een narratieve verrassingstocht door je leven. Een unieke combinatie van biografisch onderzoek en creatief schrijven. Het biedt continuiteit en samenhang.

 

Tijdens de bijeenkomsten oefenen we met literaire middelen en –technieken. Via speelse, prikkelende opdrachten ontdek je hoe je een tekst levendig opbouwt, de thematiek subtiel aanzet en de aandacht van de lezer kunt vasthouden. Je kunt je werk laten horen en er met elkaar over leren spreken.  Hoe weet je wat je werkelijk wilt? Waar volg je je eigen spoor en wat gebeurt er dan? En welke verhalen levert dat op?

 

Voor beginners en gevorderden. Iedereen volgt een individueel traject. Geen therapie. Geen dagboekschrijven. Wel verhelderend, vormend en vermakelijk.

 

Meer informatie: januari 2016